Domov

Pokažem, kako Google vidi tvojo spletno stran

* Javimo se vam v kratkem! Skozi SEO analizo bomo opozorili na glavne prednosti in pomanjkljivosti vaše spletne strani, na hitro preverili konkurenco in ocenili potencial prihodnjega sodelovanja. Vsa nadaljnJa komunikacija bo potekala preko e-pošte, ki jo boste navedli.o kadarkoli.

zakaj-vlagati-v-seo

Zakaj je VREDNO VLAGATI v seo?

Tudi sam sem si zastavljal to isto vprašanje kar nekaj časa. Večji poudarek sem raje dajal na Google oglaševanje in vnos izdelkov v spletno trgovino, kar je prinašalo hitre rezultate. SEO optimizacija je bila vedno v drugem planu.

Bil sem med prvimi v Sloveniji s spletno pohištveno trgovino, zato na začetku nisem imel nobenih težav z organskim obiskom strani. Z dvigom konkurence in določenimi Google posodobitvami pa je obisk moje spletne strani začel iz leta v leto strmo padati.

Čeprav sem vedel, da imam odličen izbor izdelkov in zelo konkurenčne cene, moje strani nenadoma ni več skoraj nihče najdel. Večina je prišla na mojo stran skozi oglase, ti pa so bili iz dneva v dan dražji.

Spomnim se, ko sem brez težav ključno besedo otroške sobe spravil za 5c na prvo mesto v brskalniku, medtem ko moram danes plačati vsaj 50c in več, da sem “nekje pri vrhu”.

DO SEO ZNANJA SKOZI BLOGANJE

DO SEO ZNANJA z BLOGANJEM

S SEO optimizacijo sem se podrobneje seznanil šele v začetku leta 2019, ko sem v želji po dodatnem zaslužku, začel pisati svoj prvi blog za najbolj konkurenčno ameriško tržišče.

ZDA so s kar 350 MIO populacijo izjemno konkurenčno tržišče. Da dosežeš visoke uvrstitve na SERP-u, mora biti SEO optimizacija brezhipna. 

Danes moj blog portfolio dosega več tisoč € mesečnega pasivnega prihodka in je postal več kot samo hobi. Vse svoje znanje sem “zapakiral” v tečaj Pasivno, ki ga redno dopolnjujem.

To sem dosegel s pomočjo SEO optimizacije!

kako sem znanje uporabil v svoji spletni trgovini?

KAKO SEM SEO ZNANJE UPORABIL NA SVOJI SPLETNI TRGOVINI?

Ko sem videl, da zmorem za ameriški trg, ni bilo razloga, da tega znanja ne uporabim v Sloveniji. Aprila 2020 sem se začel aktivno ukvarjati z optimizacijo naše spletne trgovine Opremisidom in rezultat je več kot očiten.

Graf prikazuje, kdaj sem začel z optimizacijo in gibanje oz. dvig obiskov do danes. Organskega obiska sicer z orodji nikoli ni možno natančno izmeriti, je pa vsekakor možno preverjati njegov trend.

Če primerjam prihodke 2020/2021, so se ti po zaslugi SEO optimizacije dvignili za 50%.

V ČEM SEM DRUGAČEN OD OSTALIH SEO SVETOVALCEV?

  • Naučil sem se iz prakse – Moje SEO znanje ne prihajajo iz teorije, ampak iz prakse, ki dokazuje moj uspeh.
  • Optimizacija vsebine na visokem nivoju – Moje znanje je na področju vsebinskega marketinga in optimiziranja vsebine, zaradi aktivnega bloganja na ZDA tržišču, drugačno in na zelo visokem nivoju.
  • Vodim spletno trgovino že več kot 10 let – Dolgoletne izkušene z lastno spletno trgovino mi pri SEO optimizaciji veliko pripomorejo.
  • Moji kontakti so neprecenljivi – Povežem vas lahko s številnimi novinarji za potrebe PR člankov, kakor tudi z zaupanja vrednimi izdelovalci spletnih strani.
  • Plačaš, da te naučim razumeti – Veliko SEO agencij (so izjeme), ki se ukvarjajo z “optimizacijo spletnih strani”, gradijo avtoriteto tvojih strani s pomočjo privatnega blog omrežja, znanega tudi kot PBN. Takšen način je s strani Googla prepovedan, a v Sloveniji še vedno nekaznovan. Ko ne veš, kaj je prav in kaj narobe, največkrat zasleduješ samo ceno.

Kako JE VIDETI moje seo svetovanje?

  • Svetovanje se začne z brezplačnim telefonskim klicem, ki ga lahko rezerviraš tukaj.
  • Na spoznavnem pogovoru ugotoviva, če ti lahko pomagam.
  • V primeru, da oblikujeva za oba ustrezen cilj, navadno sledi analiza spletne strani. Težko je namreč nekaj graditi, če so temelji slabi. Imej pa v mislih, da nisem agencija za idelavo spletnih strani in zato načrtno ne ponujam prenove strani. Z analizo strani le preverim potrebo po nujnih popravkih, preden se lotim vsebinskega marketinga.
  • Odvisno od konkurence, avtoritete tvoje strani in razpoložljivega mesečnega proračuna, v nadaljevanju skupaj oblikujeva načrt SEO optimizacije za prihodnjih nekaj mesecev.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kolikšen mora biti moj mesečni vložek za SEO optimizacijo?

Mesečni vložek je v povprečju nekaj 100€. Sodelujem s podjetji, ki vlagajo v SEO optimizacijo mesečno več kot 1000€ in drugimi, ki za to mesečno namenijo 100€. Navadno je znesek povezan tudi s samo konkurenco v niši/panogi.

S kom ne želim sodelovati?

Ker sem prisoten v prodaji pohištva, si ne želim sodelovanja s konkurenčnimi podjetji. Preveri Opremisidom spletno pohištveno trgovino in če ponujaš različne izdelke, lahko sodelujeva. 🙂

Kako hitro so vidni rezultati?

V SEO optimizaciji se ne zgodi nič čez noč. Hitrost rezultatov je odvisna od različnih faktorjev, predvsem pa od: starosti spletne strani, njene avtoritete in obstoječe konkurence v branži.