Pasivni zaslužek – Case study – Hobi Blog

Kot sem že omenil v svoji Facebook skupini Pasivno, sem se odločil dokumentirati svoj prvi Case study Blog, ki bo vseboval hobi tematiko, ki je meni ljuba.

Začetek Mojega prvega Case study bloga bom označil na 20.11.2020

Kupil sem domeno okoli 20.11.2020. Zelo mi je všeč, kar je prava redkost, glede na to, da ima končnico “com”.

Danes je težko najti všečne domene.

Domeno imam zaenkrat registrirano pri Namecheap. Za začetek, dokler ne pride do omembe vrednega obiska, jo bom pustil tu. Ko zraste, jo prestavim najverjetneje na WPX ali Cloudways, kjer so hitrosti veliko boljše.

Kaj sem uspel narediti v prvih 10 dneh?

 1. Nasnel sem spletno predlogo oz. temo. Uporabljam brezplačno verzijo Neve, ki sem jo še dodatno poenostavil, da nima na sebi neposrednega “vizualneg balasta”.
 2. Nasnel sem vtičnike, ki bodo poskrbeli za hitrost strani.
 3. Objavil sem na Upwork “job”, da lahko iščem pisce za moj blog.
 4. Po dveh dneh sem našel dve “freelancerki”, ki bosta pisali za moj blog. Ene stane 2c in druga 3c na besedo. Slednja je res vredna vsakega centa.
 5. Naredil sem osnovni “keyword research”, s čimer mi je uspelo najti začetne ključne besede, ki jih lahko posredujem za pisanje člankov. Nisem še uspel pripraviti večje tabele za prihodnjih nekaj mesecev.
 6. Naredil sem natančen “outline” za “freelancerke”, z obrazložitvijo, kako naj bo videti moj članek in dal v pisanje vsaki enega.
 7. Po objavi prvega članka, sem stran overil tudi na Google search Console in povabil robotke “na obisk”?
 8. Do konca meseca (31.11.2020) sem uspel urediti in objaviti 3 članke v povprečju z okoli 1300-1500 besedami.
 9. Nazedil sem tudi logotip v Canvi.

Kakšni so načrti za naslednji mesec?

 • Objaviti vsaj 8 (načrtujem 10) člankov.
 • Ustvariti Pinterest Business account in začeti nanj redno objavljati.
 • Pričakovanje obiska: NIČ.

Stroški za mesec november:

 • Domena: 10 € (za celo leto).
 • Gostovanje Namecheap: cca 3 € (na mesec).
 • 3 članki skupaj: 115 $ (če sam pišeš, tega stroška ni).
 • AAWP plugin za Amazon API – cca 35 € na leto (sam imam že potrjen račun pri Amazonu in sem dosegel zahtevano število nakupov v 180 dneh). Če pišeš na novo, tega ne potrebuješ vsaj prvih 3-4 mesece.
 • Moj porabljen čas za vse skupaj znaša približno 10 ur. Če bi delal raziskavo in sam pisal članke, bi potreboval neprimerno več časa.

Skupaj stroški za mesec november zanšajo: cca 150 € + 10 h dela

Kaj je novega v Decembru (mesec in pol pisanja bloga)?

Pišem malo prej, ker vidim, da ne bo bistvenih sprememb v naslednjih 3 dnevih in imam ravno manjšo “luknjo”, da lahko sestavim članek.

December je bil poln vzponov in padcev. V privatnem življenju se je vse vrtelo okoli korone, kar je povzročilo zaprtje trgovin in posledično močno povečanja spletnih naročil. Zaradi povečanega obsega dela, sem bil precej razpet med različnimi obveznostmi.

Google nas je nagradil s “Core update-om”, vendar je mojo glavno stran na srečo premaknil navzgor.

To je prineslo nove rekorde v zaslužku in tudi moj najbolj uspešen mesec do sedaj. Do tega trenutka sem vse prihodke vlagal in eksponentno dvigoval “moje spletne nepremičnine”.

Case study – povzetek za December

Naj se vrnem na case study, kjer se s tehničnega vidika ni veliko več dogajalo, razen dodajanja novih vsebin.

Dodal sem 9 člankov v povprečju z 1250 besedami. Uspelo bi mi objaviti 10 načrtovanih člankov, vendar mi je tik pred koncem meseca “dala odpoved” moja najboljša “freelacerka”. Razlog naj bi bila smrt v družini in posledično premalo časa za pisanje.

Eno še imam, a je ta zelo omejena s količino teksta, ki ga zmore napisati. Ponovno sem moral uvajati novega pisca.

Našel sem novega, ki je videti dober in poceni, piše za 2c na besedo. Bomo videli kako bo šlo – poročam!

Google Search Console statistika

Google me je tudi nagradil s prvimi 115 prikazi (“impressions”). Od tega ni nič klikov in 35 ključnih besed je že indexiranih.

Meni se zdi to odlično! Prvih 6 meseca ne pričakujem veliko in vsak nakup ali močan dvig obiska bo veliko presenečenje. Po 6 mesecih pa bi se stran morala začeti počasi premikati navzgor.

Stroški za mesec december

 • 270 € vsebina (če sam pišeš ni stroška),
 • 5 € gostovanje,
 • 7 € canva PRO (imam dve strani, za katere uporabljam program in zato delim strošek).

Skupaj stroški za mesec December: 282 €

+ Cca 20 h dela (pri dražji pisateljici sem imel zelo malo popravljanja, pri cenejši pa nekoliko več).

Skupaj do sedaj vloženih sredstev: 432 €

Če bi v tem trenutku dal stran v prodjo, bi verjetno zaradi same vrednosti vsebine prejel nekje med 250 in 300 $. Takoj, ko bo stran prejela prvi nakup iz Amazona, se bo vrednost občutno povečala. Trenutno nimam namena prodajati stran. Želim jo zadržati kot investicijo.

Kakšni so načrti za prihodnji mesec?

Objaviti vsaj 10 člankov na novem blogu (upam na kakšnega več). Bomo videli, koliko mi bo dopuščal čas glede na obveznosti v zvezi s še enim blogom, pripravo tečaja, vodenjem Opremisidom-a, family life-om…

Sem pa navdušen nad rezultati, ki so boljši iz meseca v mesec, kar je dokaz, da delam pravilno.

Se slišimo konec januarja.

Januar 2021 – starost bloga približno 70 dni

Tudi januar je bil na splošno zelo uspešen. Moj večji blog lepo raste in podira rekorde iz meseca v mesec. Ta mesec je dosegel “slovensko minimalno plačo”, pri tem upam, da se bo v februarju približal zaslužku 1.000 $.

Posledično gre velik del razpoložljivega “budgeta” v njegovo vsebino, ker z njim omogočam vlaganje v nov blog, o katerem pišem tudi case study.

To vseeno ne pomeni, da manjši blog zanemarjam. V tem mesecu sem uspel objaviti 7 člankov. Skupaj jih je 19. Vložek v vsebino za teh 7 člankov je približno 220 $.

Kaj je novega?

Imam 3 pisateljice. Vse iz ZDA. Uspel sem se dogovoriti, da mi testno napišejo članek za 2c po besedi in v koliko bo kakovost dobra, nameravam dvigniti ceno na 3c po besedi.

Pri eni od njih sem takoj postavil ceno 3c po besedi in jo uporabljam predvsem za daljše, 3000 besed dolge članke, ker je kakovost njenega pisanja res odlična. Izkoristil bi jo rad, dokler se ne naveliča pisanja, večina se jih v nekaj mesecih.

Druga pisateljica je tudi dobra v kakovosti pisanja, uspel sem se dogovoriti za ceno 2,5 c po besedi, medtem ko je tretja potrebovala 3 članke za uvajanje in oblikovanje, dokler nisva uskladila ceno na 3 c po besedi, ki je tudi najvišja cena, ki si jo v tem trenutku lahko privoščim.

Kar je pozitivno, opažam da se najdenost ključnih besed in prikazov na spletu počasi povečuje. Če pogledamo npr. decembrski graf, opazimo naglo povišanje impresij in nato padec. Sklepam, da je robot indexiral stran, postavil na določeno mesto na SERP-u in ugasnil.

Če primerjamo z grafom iz januarja, vidimo, da je rast impresij postopna in deluje veliko bolj organsko in sklepam, da je to posledica dejanskega iskanja. Stran je imeal tudi 1 uradni klik (ne z moje strani)!?

Kot sem že večkrat omenil, se bo večina stvari začela premikati po 6. mesecu obstoja domene. Torej, nekje julija lahko pričakujem, da bi morali biti premiki že omembe vredni.

Stroški za mesec januar

 • 220 $ vsebina (če sam pišeš ni stroška),
 • 5 $ gostovanje,
 • 7 $ canva PRO (imam dve strani, za katere uporabljam program in zato delim strošek).

Skupaj strošek za mesec januar: 232 $

Skupaj stroški do tega trenutka: 664 $

Pišem zelo na hitro, ker sem omejen s časom. Poleg dveh blogov namreč pripravljam tečaj, za katerega upam, da bo ugledal luč v kratkem.

Februar 2021 – starost bloga približno 100 dni

V februarju se je vse vrtelo okoli piscev. Vse sem naenkrat zamenjal in imel en kup uvajanja. Ene sem zamenjal zaradi slabe kakovosti, drugi so sami odšli. Mogoče so dobili boljšo ponudbo? Ostala je moja najboljša pisateljica, kateri sem povečal tarifo na 3,5 c na besedo in jo prosil, da napiše tekom januarja 3 glavne, 3000 besed dolge, tako imenovane “pillar” članke. Namen teh člankov je, da povedo Googlu, kaj je bolj in kaj manj pomembno na moji strani. Zelo pomembno je, da so zelo kakovostno napisani.

Obisk na mojem večjem blogu zelo lepo napreduje in trenutno niha okoli 23000 obiskovalcev na mesec, kar je prineslo okoli 800 $ zaslužka. Seveda ves zaslužek pridno vračam nazaj v vsebino. V bistvu zapravim več kot dobim.

Na Hoby Case study blogu se je zamenjalo ogromno piscev, predvsem nekoliko slabše kakovosti, zato je bilo z moje strani veliko popravljanja – predvsem oblikovanja besedila in prilagajanja mojemu stilu.

Kljub temu sem objavil 7 člankov in vse skupaj lepo napreduje. Skupaj je sedaj 26 člankov, dolgih v povprečju 1200 besed.

case study hoby blog - 100 dni

Tudi Google je opazil, da se trudim in me nagradil s 4x več impresijami in kliki kot pretekli mesec. To seveda še ni veliko, vendar se je začelo počasi vse skupaj obračati v pravo smer. 🙂

Stroški za mesec februar

 • 258 $ vsebina (če sam pišeš ni stroška),
 • 5 $ gostovanje,
 • 7 $ canva PRO (imam dve strani, kjer uporabljam program in zato delim strošek).

Skupaj strošek za mesec februar: 270 $

Skupaj stroški do tega trenutka: 934 $

Kaj bi lahko naredil več?

Moja tematika je odlična za Pinterest in tudi Youtube. Oba sta odlična za dvigovanje avtoritete kot tudi obiska. Trenutno pa mi za to primanjkuje časa.

Pinterest

Za Pinterest bi lahko najel VA oz. “Virtual asistenta”, ki bi glede na moje prispevke dnevno kreiral sveže pine in jih objavljal.

To se sicer da deloma avtomatizirati in narediti vse naenkrat s pomočjo programa kot je Tailwind, a Pinterest v zadnjem času zelo rad vidi tako imenovane “live pins”, ki jih nagradi z več pozornosti. Takšen VA bi me najverjetneje stal par sto € po strani, kar si v tem trenutku ne morem in ne želim privoščiti. V bližnji prihodnjosti načrtujem tudi večji blog.

Kot pri vseh stvareh, je tudi v tem primeru pomembna konstantnost in dnevna aktivnost. Brez tega ne bo nič.

Youtube

Moral bi se sam snemati, kar bi mi vzelo veliko več časa, je pa odličen pristop za dvigovanje kredibilnosti pisca bloga in odličen “motor” organskega obiska. Youtube je veliko manj nasičen in konkurenčen, zato je lažje doseči omemebe vreden obisk in to v relativno kratkem času. Znam editirati in ni mi nerodno pred kamero, zato verjamem, da se bo bo tudi v zvezi s tem nekaj zgodilo, ko bom imel več časa. 🙂

Se slišimo konec marca!

Marec 2021 – Starost bloga 130 dni

Mesec marec je bil v znamenju novih projektov, ki sem si jih naložil in posledično nekoliko manj naredil na novem blogu, kar bom poskušal nadoknaditi v aprilu.
Končal sem pri 5 člankih, kar je dober članek na teden. Definitivno premalo, če želim hitrejšo rast.
Je pa moj “keyword research” očitno odličen, ker je v primerjavi s prejšnjim obisk eksponentno zrasel. Stran ima skoraj 1 klik na dan!

Case study blog star 130 dni

Pozitivno je tudi, da sem v zadnjem mesecu glede na Google search Console najden kar na 150 ključnih besedah, kar je v primerjavi s prejšnjim mesecem eksponentna rast.

Stroški do tukaj

 • 170 $ vsebina,
 • 5 $ gostovanje,
 • 7 $ canva PRO (imam dve strani, za katere uporabljam program in zato delim strošek),
  Skupaj strošek za mesec marec: 182 $.

Skupaj stroški do tega trenutka: 1116 $

Kaj se je zgodilo pomembnega v mesecu marcu?

Kot zanimivost, ki sem jo tudi delil v svoji Facebook skupini Pasivno, je pomemben dosežek oz. cilk, ki sem ga dosegel. Marec je bil rekorden v smislu zaslužka in obiska na moji glavni strani in sicer 1.000 € v enem mesecu. Dal mi je veliko volje in potrditev, da je to kar delam očitno pravilna pot.

Kaj bi še lahko storil pa nisem?

 • Pinterest: sicer sem naredi account, a zaenkrta nič več.
 • YouTube: bil bi zelo zanimiv za mojo nišo; vendar tudi v zvezi s tem nisem nič naredil.
 • Premalo vsebine sem objavil. Načrtujem vsaj 8 člankov na mesec, kar mi zaradi trenutnih obveznosti ne uspeva.

April 2021 – Starost bloga 5 mesecev

April je bil odličen mesec, zelo deloven. Na Case study blogu sem poleg 6 člankov zamenjal še temo bloga, preklopil sem na Generate press, ki velja ta hip za eno najhitrejši spletnih predlog.

Nisem preklopil samo zaradi hitrosti, ker je bila moja predhodna tema Neve tudi zelo hitra. Predvsem so me prepričali tako imenovani “Generate blocks”, kjer lahko skupaj z Gutenbergom ustvarim vizualno zelo lepe bloge in kategorije, ki bodo v prihodnosti tudi zelo hitre.

Še vedno to počno z elementor-jem ali kakšnim podobnim “Page builderjem”, ki močno vpliva na samo hitrost strani.

Obisk je zrasel eksponentno in ga je približno 5x več kot mesec prej. Glej sliko spodaj:

Če pogledam vidnost ključnih besed v zadnjem mesecu, je teh 500, za razliko od prejšnjega meseca, ko jih je bilo samo 150.

Od teh 120 ljudi, ki so obiskali stran, ni še nič zaslužka, se pa vse skupaj odlično razvija. In namen tega case study primera je, da vam pokažem, da se nič ne zgodi čez noč in da je za vse potreben čas. Od 0-100 € bom porabil po vsej verjetnosti toliko časa, kot potem od 100 € do 1.000 €.

Stroški za mesec april

 • 195 $ vsebina,
 • 5 $ gostovanje,
 • 7 $ canva PRO (imam dve strani, kjer uporabljam program in zato delim strošek),
  Skupaj strošek za mesec april: 207 $

Skupaj stroški do tega trenutka: 1323 $

Rad bi prestavil v višji prestavo, pa ne najdem časa. Trenutno je vsekakor moja prioriteta večji Blog, kjer je bilo v tem mesecu objavljenih 13 člankov in seveda tečaj, za katerega je izdelavi spletna stran. Upam, da bom maja zaključil z vsemi testiranji. Sem pa vsekakor zadovoljen z napredkom.

Maj 2021 – Starost bloga 6 mesecev

Evo, moj Case study Blog je dopolnil 6 mesev in res lepo napreduje. Kot sem pričakoval, je začel blog v 6. mesecu ekponentno rasti, saj se je nabralo kar nekaj člankov in ključnih besed, ki se počasi premikajo proti vrhu Googla.

Napisal sem 5 člankov, kar je definitivno premalo, a me potreben čas za pisanje kar 3 blogov močno ovira. Če bi to bil moj glavni vir zaslužka in ne bi imel redne službe, bi seveda objavljav vsaj 2x VEČ.

GSC za zadnjih 28 dni prikazuje 1000 ključnih besed, kar je maksimalen prikaz. V realnosti jih je več, a bo vedno prikazoval najboljših 1000 besed.

V zadnjem mesecu sem zbral 328 klikov in 14000 prikazov, kar je 3x VEČ kot mesec prej.

Imel sem tudi 5 klikov na Amazon, vendar še brez nakupa. Oglasov zaenkrat še nimam na Blogu, je pa za vse bodoče blogerje ODLIČNA novica, da je Ezoic spustil merilo in sprejema po novem tudi strani brez oz. z zelo malo obiska.

Stroški za mesec maj

 • 253 $ vsebina,
 • 7 $ canva PRO.
  Skupaj strošekza mesec maj: 260 $

Skupaj stroški do tega trenutka: 1583 $

Iskreno povedano, ta stran bi veliko hitreje rasla, če bi se ukvarjal samo z njo ter dodal Youtube in Pinterest. Zaenkrat nimam časa, imam pa namen to uresničiti.

Junij 2021 – starost bloga 7 mesecev – prvi Amazon zaslužek!

Evo, pa sem ga dočakal!!! Prvi “affiliate” zaslužek v mesecu juniju. Potreboval sem 7 mesecev in nekaj več kot 40 člankov. Tekom meseca so se zgodili kar trije ločeni nakupi, kar pomeni, da v kolikor bi bil nov uporabnik Amazon Affiliate program, bi v tem mesecu uspešno opravil preizkus.

Obisk je močno poskočil in po Google “analiticsu” presegel 1000 uporabnikov v enem mesecu, kar je kar 165% več ko mesec prej.

Glede na izkušnje pričakujem naraščanje obiska mogoče še kakšen mesec ali dva, preden se bo prvič umirilo.

Zaradi ostalih blogov, svetovanja podjetjem in priprave lastnega tečaja, imam vse manj časa, zato sem tudi pripravljen plačati nekoliko več za vsebino, da mi je ne bi bilo potrebno dodatno urejati.

Z zadnjimi pisci preko Upworka nisem imel ravno veliko sreče. Konec tega meseca sem zaključil pogodbo še z zadnjim piscem. Vzel mi je enostavno preveč časa, ki sem ga porabil za naknadno popravljanje vsebine, predvsem odstranjevanje nepomembne vsebine in oblikovanje teksta, da bi bil bolj prijeten za branje in prijazen za oči.

Stroški v mesecu juniju

 • 245 $ vsebina (6 člankov cca 8000 besed),
 • 7 $ canva PRO,
  Skupaj strošek za mesec januar: 232 $

Skupaj stroški do tega trenutka: 1835 $

Čeprav deluje vse skupaj zelo poceni, ko seštejem ure, ki sem jih dodatno porabil, je bil na koncu strošek prevelik. Moj čas ima večjo vrednost.

Sama kakovost vsebine je dobra in je vsekakor boljša od večine moje konkurence, a si vseeno želim stopničko višje, zato sem se odločil v mescu juliju preizkusiti agencijo, s katero imam odlične izkušnje pri enem od mojih blogov.

Tam sem naročil 150.000 besed zelo nišne, lahko rečem na pol strokovne vsebine in kar sem dobil, je res brez pripomb. Računajo 4,5 centa po besedi, potrebni pa so minimalni popravki vsebine, ki je praktično že pripravljena za objavo. 4,5 centa je še vedno ceneje od nekateri konkurenčnih premium agencij, ki ponujajo podobne storitve. Le te cene dvigujejo na 7-8 centov po besedi.

Naročil sem 6 člankov v skupni dolžini 11.000 besed. Torej strošek bo nekoliko višji (495 $), vendar pričakujem nadstandardno kakovost.

Na ta case study blog še vedno objavljam z rezervo, ker mi enostavno primanjkuje časa. Če bi to bil moj primarni blog, verjamem, da bi lahko objavil 2x toliko vsebine in posledično bi bila rast še toliko hitrejša. Vendarle sem glede na okoliščine z rastjo zelo zadovoljen in si želim, da se bo v tem ritmu nadaljuje.

Si pišemo.

Julij 2021 – starost bloga 8 mesecev

Julij je bil dopustniški. Čeprav sem se maksimalno trudil “držati tempo”, sem dal zaradi dopustov namerno vse skupaj na nekoliko stranski tir. Mislim, da si lahko privoščim par dni počitka?

Kljub temu sem uspel objaviti 5 člankov na strani. Sicer sem objavil še 12 člankov na drugih dveh blogih, ampak to za ta case study ne šteje?

V avgustu nameravam nadoknaditi razliko in objaviti vsaj 10 kakovostnih člankov s povprečno dolžino 1500-2000 besed.

Kljub moji manjši aktivnosti v tem mesecu, blog zelo lepo raste. Dosegel je 3 $ nakupa na Amazonu??? In prvič presegel 100 ogledov v enem dnevu.

Amazon affiliate zaslužek case study blog

Iz tega razloga sem s 1. 8. 2021 postavil oglase na stran. Tudi v tem primeru uporabljam Ezoic, s katerim imam izjemne rezultate.

Začetni rezultati kažejo zaslužek približno 1 $ na dan, kar pomeni, da bo blog avgusta po vsej verjetnosti presegel 30 €?

3 mesečni graf v GSC kaže rast obiska in počasi se mi že dozdeva, v čem me Google prepoznava kot avtoriteto in na kaj naj se v prihodnje osredotočim.

Tudi grafični prikaz zadnjega meseca kaže trend naraščanja obiska.

Za vsebino sem se ta mesec nekoliko bolj potrudil, saj sem s 1. 8. 2021 angažiral agencijo, ki je zelo znana po svoji kakovost. Strošek za 6 daljših člankov je zanašal 495 $ (enega še imam v “draftu” in ni še objavljen). Prejšnja agencija je dodatno opazno dvignila ceno in sicer na 5,5 centa po besedi, zato sem moral poiskati alternativo.

Z novo agencijo sem trenutno zelo zadovoljen in cena je odlična. Svoje izkušnje delim nekoliko kasneje, ko jih bolje preverim.

Ko bom utegnil, bom poiskal pisce na “upwork-u” ali “problogger-ju”, kjer lahko dobim še boljše razmerje med ceno in kakovostjo.

Stroški za mesec julij

 • vsebina 495 $,
 • canva 7 $.

Skupaj stroški do tega trenutka: 2337 $

Imej v mislih, da je vrednost strani ta trenutek približno 40-45 kratnik vrednosti mesečnega prihodka. Torej, moja stran bo konec avgusta vredna 1.200-1.350 $, če dosežem vrednost 30 $ v enem mesecu. Se bližamo pozitivni ničli?

Avgust 2021 – starost bloga 9 mesecev

V avgustu se je zgodil pomemben mejnih in sicer Pasivno.com stran je zaživela!!!

Moram reči, da sem kar nekaj časa porabil, da sem sem vsaj približno postavil vse tam ko mora biti s pomočjo moje tehnične ekipe Ideaz v ozadju. Plani so res veliki! Predvsem kako mladim dopovedat, da lahko s trdim delom dosežejo karkoli in da podjetništvo prinese ogromno svobode in sreče v življenje.

Vrnimo se nazaj na moj Case study, kjer bo treba očitno v 2022 prestavit iz 2 v 6 prestavo. Zelo lepo napreduje, kljub mojem ne ravno učikovitem objavljanju.

case study blog - content affiliate stran stara 9 mesecev.

Tudi tokrat sem uspel objaviti 5 člankov na strani. Skupaj jih je že 55.

Amazon je bil ta mesec zelo slab in nanesel samo 16 centov medtem ko oglasi so po pričakovanju bili odlični. Glej sliko spodaj:

V avgustu sem zabeležil skoraj 3000 ogledov in z EPMV 13,51 usd / 1000 dosegel zavidljivih 39,80 usd kar nanese 40 usd zaslužka skupno!

Pa je že za večerjo v dvoje! Mogoče ne za našega Jureta Debeluha ampak takšno, ki si jo sam privoščim 🙂

Stroški za mesec julij

 • vsebina 282 $,
 • canva 7 $.

Skupaj stroški do tega trenutka: 2626 $ (vrednost strani v tem trenutku 40 x 40 = 1600 usd)

November – Starost bloga 1 leto

Nekaj mesecev sem izpustil pri dokumentiran in se vračam na okroglo obletnico 😊 Blog je star 1 leto! Objavljenih je bilo pičlih 70 člankov, kar v povprečju ne pomeni niti 6 na mesec.

Zaslužek sploh ni slab glede na vložen trud

Imam trenutno 4 bloge in moram svoj čas pravično razdeliti. Posledično ga ne ostane toliko, kot pa če bi to bil moja edina stran. Meseca novembra sem na račun oglasov prejel 133,85 usd medtem ko Amazon mi je namenil 25,86 usd. Torej skupaj 158,86 usd.

Si predstavljate kaj bi bilo, če bi bila to moja edina stran in bi vnesel 250+ člankov? 

Stran jje v tem trenutku vredna med 4500 in 6000 usd kar pomeni, da bi uspel glede na nastale stroške tudi po enem letu končno ugledati dobiček v primeru prodaje.

Pravtako vsebino, ki jo objavljwm zadnje čase napišem s pomočjo umetne inteligence – Jarvis AI. Seveda sam pripomore k končnem izgledu in dodatni kvaliteti a so se mi stroški občutno zmanjšali. Moram priznati da je kvaliteta izjemna in se določena vsebina že uvršča na prvo stran SERP-a.

Ti je všeč kar bereš? Preveri tudi moj drugi Case Study na temo varjenja 

2023 update

Stran sem konec leta 2022 prodal za nekaj malega čez 4000 usd. Več tukaj. Ker je moj fokus usmerjen v lastno set o trgovino in seo svetovanjem podjetjem, enostavno ni bilo časa za pisanje vsebine.

All in all mi je blog prinesel poleg omenjenih 4000 usd cca 3000 – 4000 usd prihodkov skozi oglase medtem ko stroškov je bilo zelo malo saj je bila vsebina pisanja s pomočjo Jasper AI. Obvezno vzamite BOSS mode, če ga boste testirali.