blog na temo varjenja – “case study”

case-study-bloga-na-temo-varjenja

Pasivno je bogatejši za nov tečaj! In ta bo poln “gold nuggets”, bi rekli Američani. V tečaju bom delil svoje izkušnje na področju kupovanja in prodaje spletnih strani (predvsem blogov). Želim deliti slabe in dobre izkušnje, kajti iz storjenih napak se lahko največ naučimo. Kaj pravite?

Svoj napredek na posameznih straneh bom podrobno opisoval v člankih, vsi člani tečaja Pasivno pa bodo deležni podrobnih “over the shoulder” videoposnetkov, v katerih na konkretnih primerih pokažem, kako izvedem posamezno izboljšavo oz. posodobitev.

Ker imam trenutno aktivne 3 bloge, nisem intenzivno iskal “nove priložnosti” z nakupom strani. Moj čas je ta trenutek zelo omejen, zato bi moral naleteti na nekaj res zanimivega, da bi se odločil za nakup.

Kje lahko kupiš spletno stran oziroma blog?

Kljub pomanjkanju časa dnevno spremljam oglase. Najbolj znane strani, kjer se prodajajo spletne strani, so Flippa, Empire Flippers, FE international in Motion Invest. Strani lahko kupiš tudi v nekaterih Facebook skupinah in privat skupinah določenih spletnih tečajev.

V kolikor nimaš izkušenj, ne kupuj strani, raje začni z oblikovanjem svoje spletne strani.

Kruta resnica je, da je na spletu ogromno balasta. Tako kot vsepovsod drugje, tudi tukaj nekateri posamezniki izkoriščajo nevednost blogerjev začetnikov in ponujajo mačka v žaklju, zato je potrebno dobro pregledati stran, ki jo kupujemo. Predvsem je to zelo pomembno, ko kupujemo na velikih tržnicah kot je npr. Flippa.

case-study-bloga-na-temo-varjenja

Nakup Bloga v niši varjenja: 17.9.2021

Blog, ki je del tega “Case studi-ja”, sem kupil v skupini, v ki je bila ena izmed prvih, v katero sem se včlanil. Predstvaljam oglas za stran:

Nimam popolnoma nič izkušenj s tematiko varjenja in nikdar nisem varil. Sem pa zelo dober pri optimizaciji spletnih strani (vsaj tako mislim😁).

Kaj mi je bilo všeč na strani?

Ko analiziram stran, si vedno napišem pluse in minuse in na ta način pretehtam, če je stran vredna nakupa. Začnem s pozitivnimi stvarmi:

 1. Stran je 4 leta stara – Ni potekla domena, ki bi jo morda nekdo pred časom ponovno oživel, ampak je dejansko blog, ki ga je prvotni lastnik začel pisati pred štirimi leti.
 2. DA 21 in DR 16 – Stran si je skozi leta nabrala kar nekaj avtoritete. Posledično se bodo novo napisane vsebine lažje in hitreje uvrstile na prvo stran.
 3. Niša, ki ni zelo konkurenčna – Slučajno sem pri tečaju Pasivno naletel na nišo varjenja, ki je primer odlične tematike za začetek bloganja. Že v štartu sem ugotovil, da obstajajo “luknje” v vsebini.
 4. Visoka kakovost obstoječih člankov – Prvotni lastnik je bil profesionalni varilec in vsebina je res izjemna. V nekaterih člankih so tudi “domače fotke”, ki dodatno pripomorejo k sami kakovosti vsebine.
 5. 12000 ogledov na mesec – Tolikšen obisk je znak, da strani v določeni meri Google zaupa.
 6. Arhitektura strani je zanič – To vidim kot veliko prednost, saj bom z izboljšavo arhitekture strani in povezovanjem člankov, sporočil Googlu in uporabniku, katere so zame zelo pomembne vsebina. Sporočil bom tudi, katere vsebine so povezane. Verjamem, da se bo zato posledično obisk povečal.
 7. Monetizacija je zelo slaba – Stran je res zelo slabo monetizirana, kar je zame priložnost. Z izboljšavami lahko pričakujem opazen dvig mesečnega zaslužka, ki je trenutno 200 usd. Čeprav je stran že na Ezoic-u tako kot tudi vsi moji ostali blogi, verjamem, da je tudi tukaj še prostora za dvig zaslužka.
 8. Generate Press spletna predloga – Stran je že na hitri Generate press spletni predlogi, ki jo tudi sam uporabljam.

Kaj mi ni bilo všeč na strani?

 1. Analytics je vklopljen le od začetka julija – To pomeni, da ne morem preveriti zgodovine strani in posledično padce ob Google posodobitvah, kar je velik minus. Vse kar sem lahko preveril, so bili podatki zadnjih dveh mesecev ter informacije iz Ahrefsa, kjer sem videl, da je obisk na strani močno upadel v mesecu juniju. Ker je bila stran zadnja dva meseca stabilna in ker je bila arhitektura slaba, sem to vzel bolj kot priložnost.
 2. Glavni članek prinaša nekaj več kot 30% obiska – Tudi to je kar velik minus. Če se bo Google odločil, da bo stran premaknil iz pozicije 1 na 2 ali 3, se bo v tem primeru zgodil takojšen močan padec obiska. Posledično to lahko zelo hitro pomeni izgubo 1000-2000 obiskovalcev.
 3. Page builder – Prvotno si je lastnik zamislil zelo čudno arhitekturo in kar nekaj strani postavil s pomočjo page builderja, ki ga navadno v svetu bloganja ne uporabljamo. Ti “pripomočki” enostavno upočasnjujejo stran, dodajajo nepotrebno kodo, hkrati pa mi postanemo preveč odvisni od njihovega razvoja. Obstajajo sicer “dobri” in “manj dobri” tovrstni pripomočki, vendar svetujem, da se jih raje ognemo. Porabil bom kar nekaj časa, da vse skupaj vrnem v gutenberk blocks.
 4. Stran ni bila prijavljena v GSC – Mogoče je to prej plus kot minus? Ko jo prijavim in povem Googlu, kje se nahajajo “sitemap-i”, bodo roboti stran lažje razumeli.
 5. Ime domene ni “brandable” – Ime domene ni nič posebnega in ne vidim kako bi lahko s takšnim imenom postal “avtoriteta” na področju varjenja.

Kakšen je namen nakupa?

Stran kupujem z namenom prodaje. To bom verjetno realiziral čez 6-12 mesecev. Odvisno je od hitrosti rasti strani. Strani ne bom prodal, dokler raste. To bom storil šele, ko bo dosegla vrh in se bo rast strani umirila. Trenutno se strani prodajajo za 30-40 kratnik vrednosti povprečnega mesečnega zaslužka strani v zadnjih 6 meseceih.

Stran sem plačal 6000 dolarjev. Glede na to, da je služila 207 usd, njena vrednost predstvalja 29 kratnik mesečnega zaslužka strani . Nisem imel podatkov za zadnjih 6 mesecev, kar predstvalja tveganje, ki sem ga bil pripravljen sprejeti.

Želim dvigniti stran na 400 – 500 usd mesečnega zaslužka in jo prodati za vsaj 2 krat toliko, kot sem zanjo plačal. Upam, da bo dosegla 400 usd mesečnega zaslužka zelo hitro, saj mora nato vzdrževati ta zaslužek naslednjih 6 mesec, da doseže vrednost med 12000 in 16000 dolarjev.

Varen nakup strani lahko opravite preko Escrow. Za stran v takšnih vrednostih, boste odšteli slabih 200 usd provizije. Z lastnikom sva se odločila, da mu preko Wise (podobno kot paypal, vendar ugodnejši glede provizij) nakažem 3000 usd in ko bo stran pri meni uspešno postavljena, še preostanek.

Tega običajno ne svetujem, ker gre lahko veliko stvari narobe 🙂 Tokrat nama je z lastnikom uspelo prihraniti približno 200 usd.

Kaj sem uspel narediti v prvih 2 tednih – do konca meseca septembra?

 1. Postavil sem dodatni Backup strani (poleg hostinga).
 2. Uredil sem vse tehnične zadeve in odstranil nepotrebne vtičnike. Pri tem sem pazil, da ne izbrišem česa preveč. 🙂
 3. Popravil sem določene vizualne stvari na strani in dodal vtičnike, ki jih sam potrebujem.
 4. Stran sem prijavil na Ezoic, ki mi omogoča brezplačni CDN. Hkrati ne potrebujem vtičnikov za Caching in zmanjševanje slik, ker tudi za to poskrbijo oni. Ker je tudi moj “hosting” že v osnovi hiter, ne pričakujem težav v povezavi s hitrostjo in “Core Web Vitals”. Seveda, želel sem tudi čimprej priti do začetnega zaslužka. 🙂
 5. Amazon affiliate linki so bili prisotni na strani še od pretjšnjega lastnika, zato sem se hitro lotil “best type” člankov in izboljšal izgled in CRO (Conversion rate Optimization). Po domače povedano, poskrbel sem, da klikne večji odstotek obiskovalcev na povezavo affiliate ponudnika in posledično tudi nekaj kupi.
 6. Izboljšal sem vsebino v zaporedju od najbolj obiskanih člankov proti najmanj. Pri tem sem pazil, da preveč ne spreminjam vsebine člankov, ki so uvrščeni na 1 in 2 mesto. Posledično bi se lahko zgodilo, da bi zaradi velikih sprememb Google stran premaknil nižje. Uspel sem urediti dobrih 10 člankov.
 7. Sproti sem tudi poskrbel za povezovanje člankov in samo arhitekturo.

Kakšni so rezultati po prvih dveh tednih urejanja?

Ezoic je lepo poskočil. Dva tedna je vseeno premalo časa za konkretne napovedi, vendar je vidna počasna rast obiska. Prejšnji lastnik je na stran sam postavil oglase in s tem zanemaril nekatere pomembne “add placerje”. Ezoic je ravno pred dvemi tedni uvedel možnost samodejne postavitve oglasov. Tako lahko tudi tisti, ki nismo tehnično preveč podkovani, dosežemo izjemne rezultate.

Na spodnji sliki vidimo, da stran dosega s trenutnim obiskom vsaj približno 10 usd zaslužka. EPMV oziroma zaslužek na 1000 obiskovalcev je dobrih 25 usd, kar je IZJEMNO in nadpovprečno. Prav tako pričakujem, da bo v zadnjem četrtletju, ki velja za najbolje plačanega na področju oglasov, še zrasel.

ezoic epmv case study.

Ta trenutek si lahko obetam večji zaslužek za 100 usd samo od oglasob. S tem sem dvignil vrednost strani za 3000-4000 usd. To je semo posledica oblikovanja in povezovanja vsebin.

Tukaj je še Amazon, ki predstvalja 16% prodaje in za katerega je prejšnji lastnik omenil zaslužek približno 30 dolarjev v obdobju 1 meseca. S pomočjo analize sem ugotovil, da je en od “best type” člankov na robu prve strani in da lahko z malo pomoči prileze do vrha. Prevetril sem celotni izgled, bistveno izboljšal CRO in ga povezal z ostalimi relevantnimi članki. Ta konkreten članek ima prikazane izdelke od 30-250 usd, ki se v povprečju prodajajo za okoli 100 usd.

V tečaju razkrijem o katerem članku je govora in kaj točno sem z njim naredil. Če se prijaviš na novičke spodaj, prejmeš tudi poseben popust :)

Na moje presenečenje je članek v samo enem dnevu poskočil iz šestega na prvo mesto! Od tega trenutka dalje prodam v povprečju vsaj 1 izdelek na dan. To mi bo prineslo dodatni mesečni zaslužek v višini približno 100 usd. S tem sem povišal vrednost strani še za 3000-4000 usd. Glej spodnjo sliko:

Povzetek prvega meseca

Če povzamem, sta bila prva dva tedna po nakupu strani res izjemna. Izkazalo se je, da je bila odločitev za nakup več kot dobra in bo blog najverjetneje dosegel že v oktobru 400 dolarjev mesečnega zaslužka. V oktobru nameravam dodati na stran tudi nekaj nove vsebine. Glede na to, da želim strošek ohraniti čim nižje, jo bom po vsej verjetnosti napisal s pomočjo Jarvisa – mojega AI prijatelja. Po mojem mnenju je to trenutno najbolj kakovosten AI pripomoček pisanja. Sam imam BOSS mode naročnino, ki omogoča “nekaj več pameti” in s pomočjo lastnega oblikovanja, malo več osebnega tona, da lahko nastane kar dober končni izdelek.

Oktober 2021

Oktober je prvi “celoten mesec”, kjer je blog v moji lasti. Moram reči da sem zelo vesel z napredkom.

Koliko sem zaslužil z oglasi?

Višina zaslužka pri oglasih je odvisna od količine obiska in višine EPMV, oziroma koliko dolarjev prejmeš na 1000 obiskovalcev. Slednja je pri niši varjenja izjemna in sicer v povprečju okoli 30 usd/1000 obiska.

EPMV je tako dober, da sem začel razmišljati, da bi Blog zadržal do te mere, da preseže 1000 ali 2000 usd, preden ga prodam. To v prenesenem pomenu pomeni, da ga moram spraviti najverjetneje nekje do 30000 obiska, preden dosežem omenjeni cilj. 

Za primerjavo – moj drugi case Study Blog je v “painting” niši in prinese trenutno le okoli 10 usd / 1000 obiskovalcev.

Koliko sem torej zaslužil na oglasih v zadnjem mesecu? Odgovor je 322,36 usd, kar je dobrih 100 usd VEČ kot je bila vredna celotna stran, ko sem jo kupil.

Zaslužek od spletnih oglasov zadnjih 30 dni.

Zakaj je EPMV tako visok?

Povprečna vrednost izdelkov v niši varjenja je zelo visoka in varilni stroji hitro presežejo 1000 usd. Proizvajalci si želijo biti prikazani na relevantnih straneh kar se da pogosto, saj jim to zagotavlja višji odstotek konverzij.

Ker je konkurenca višja, cena za klik na dražbah (add exchange) močno naraste. Teh dražb se udeležijo premium oglaševalski brokerji, kot je npr. moj ezoic in mi poskušajo urediti najboljšo možno ceno.

NASVET: Višja kot je konkurenca in povprečna cena izdelkov, več boste zaslužili. Po drugi strani, višja kot je konkurenca, težje boste prilezli do prve strani. Poskušajte najti odlično razmerje med višino plačila in konkurenco. 

Koliko sem zaslužil na račun affiliate marketinga?

Trenutno edini affiliate zaslužek prihaja preko Amazona. Ta je ob nakupu znašal 30 usd. Uspel sem popraviti kar nekaj strani in izboljšati CRO oziroma conversion rate optimization.

Affiliate zaslužek Amazon za mesec oktober

Rezultat: Zaslužek je poskočil na 72,10 usd.

Menim, da imam tukaj še prostora, saj sem pri določenih money Best type ključnih besedah pri dnu prve strani ali na drugi strani. Z nekaj truda in potrpežljivosti jih lahko spravim višje.

Skupaj sem torej dosegel 394,46 usd. Če mi uspe ta isti zaslužek obdržati naslednjih 6 mesecev brez dviga, lahko blog brez težav prodam za 12000-16000 usd in to zelo hitro.

Prijavi se na moje e-novičke, kjer prejmeš kar nekaj daril. Med drugim slabih 3000 razkičnih Blog tematik / niš za lažjo izbiro tem za pisanje bloga. Prejmeš tudi prav poseben popust na moj tečaj, v katerem spoznaš vse naštete korake zelo podrobno s pomočjo “over the shoulder” videoposnetkov.

Kaj sem uspel narediti v zadnjih 30 dneh na strani?

Uspel sem izboljšati 15 obstoječih člankov in napisati 3 nove s pomočjo AI.

Zaradi lepše oblike člankov in seveda izboljšanega CRO-ja, se je čas uporabnika na strani dvignil za 20%. “Bounce rate” je nekoliko padel in sicer na okoli 90%, kar pa je povsem normalno za ta tip strani.

Zaradi lepše oblike člankov in seveda izboljšanega CRO-ja se je čas uporabnika na strani dvignil za 20%.

Obisk se ni spremenil, še vedno znaša okoli 12000 ogledov v zadnjih 30 dneh.

OPOMBA: Če bi to bil moj edini projekt, bi si želel napisati vsaj 2x toliko člankov in popraviti vse obstoječe članke. Kljub temu sem z mojim napredkom na blogu zelo zadovoljen. 😎

Kaj pričakujem od naslednjega meseca?

Prišli smo v zadnjo četrtino leta, kjer oglasi dosegajo vrhunec, z vrhom na črni petek. Pričakujem da v mesecu novembru ne bo padel zaslužek na področju oglasov.

Na področju obstoječih člankov nimam več veliko prostora za izboljšanje, zato ne pričakujem velike rasti obiskov.

Nameravam objaviti vsaj 6 člankov v povprečni dolžini okoli 2000 besed. Na splošno bi želel do konca leta stopnjevati količino napisanega, saj bo od januarja naprej zaslužek z oglasi za nekaj časa upadel in bi bilo dobro do takrat obisk dvigniti.

Pri Amazon-u je tudi še nekaj prostora. Prizadeval si bom spraviti slabše uvrščene članke na višja mesta, a hkrati obdržati obstoječe na vrhu.

Stroški za mesec Oktober

 • Amalinks PRO, vtičnik za Amazon oglase – 7 usd (plačujem 200 usd letno in lahko uporabljam do 20 strani. Strošek sem razdelil še na ostale strani.)
 • Jarvis AI – 30 usd (120 usd razdelim na 4 strani, na katerih ga uporabljam.)
OPOMBA: Stran gostujem na VPS strežniku, kjer ima naše podjetje tudi spletno trgovino, tako da dodatnih stroškov v zvezti s tem nimam. V nasprotnem primeru bi najbrž izbral WPX ali Cloudways, kar bi me stalo v povprečju na stran mogoče 20 usd na mesec. 

Povzetek prvega meseca

 • Prihodek za mesec oktober: 394,46 usd.
 • Stroški za mesec oktober: 37 usd
 • Čisti dobiček: 357.46 usd

Sam nakup strani ne štejem kot strošek, temveč kot investicijo. 6000 usd (vrednost bloga ob nakupu) bom na koncu odštel od končne prodajne cene.

Za Vse Ahrefs navdušence (orodje za analizo ključnih besed) – Na spodnji sliki puščica prikazuje trenutek, ko sem začel na blogu delati “čarovnije”.

Če Slučajno bereš ta članek in imaš Hkrati svoje podjetje v Sloveniji, Imam Odlične novice Zate :) Na linku TUKAJ označiš, kdaj ti ustreza in se slišiva za pol urce, da preveriva, če ti lahko pomagam. Kot vidiš, Google me obožuje oziroma je ljubezen vzajemna.

November 2021 – Blog 2 mesec v lasti

Nobember je bil po pričakovanjih odličen. Ko govorimo o oglasih, sta to z decembrom dva najbolje plačana mesece na 1000 obiskovalcev. Vrh dosežejo spletne strani s črnim petkom in nato počasi nazadujejo.

Obisk je približno enak

Na strani sem bil v prvi polovici meseca dokaj priden. Objavil sem 4 članke s pomočjo Jarvisa, v velikosti približno 2000 besed. Obnovil sem tudi 2 stara članka, kar je pripomoglo k temu, da obisk ni padel.

Drugo polovico meseca so mi zagon pokvarile nekatere ne planirane reči, zato Nisem napisal načrtovanih 6 člankov. Vsekakor bom poizkusil to nadoknaditi v mesecu decembru.

Zelo sem zadovoljen, da sem z določenimi prej objavljenimi članki dosegel z blogom 2. stran že po nekaj tednihin, v prihajajočih tednih pa si lahko obetam prvih pozicij na SERP-U. 

Zaslužek v Novembru

Kot sem že omenil, je november odličen mesec zazaslužek za vse lastnike Affiliate spletnih strani. Čeprav je bil obisk približno enak, sem uspel s pomočjo oglasov zaslužiti 328,79 usd, kot prikazuje zgornji graf, s pomočjo Amazona pa 130,08 usd.

Skupno mi je uspelo zaslužiti 458,87 usd.

Stroški so ostali isti in sicer 37 usd, kar znese 421,87 usd čistega zaslužka. Ni slabo. 😉

Kakšna so pričakovanja za December?

 • Načrtujem 6 objavljenih člankov.
 • Načrtujem enako število popravljenih preostalih vsebin na blogu.
 • Preurediti nameravam meni na Blogu, tako da bo vsak članek dostopen vsaj s 3 kliki.
 • Predvidevam, da bo zaslužek približno enak oziroma nekje med 400 in 450 usd.
Si želiš videti URL stran, ki jo objavljam in se s pomočjo videoposnetkov naučiti vseh trikov izboljšanja monetizacije? Potem boš zagotovo užival v Tečaju Pasivno! Prijavi se na novičke spodaj, kjer te čaka ugoden popust! 😉

December 2021 – Blog 3 mesece v lasti

Čeprav je bil december eden od bolj turbolentnih mesecev kar se tiče Google posodobitev, je za ta Case Study postregel zopet z odličnimi številkami.

Na sliki zgoraj lahko vidite prihodek od oglasov, ki je bil za cca 20 usd višji od prejšnjega meseca. Pravtako se je promet malenkost povišal in sicer za 200 ogledov. Nekoliko več ogleda pričakujem v prihajajočih mesecih zaradi na novo dodane vsebine.

Tudi na Amazon se je prihodek dvignil, kjer sem na račun affiliate marketinga uspel prinesti domov 140,65 usd.

Ni slabo a menim da je tukaj še veliko prostora in računam da bo le ta predstavljal skoraj 50% celotnega prihodka v prihajajočih mesecih.

Kaj sem naredil v Decembru?

Decemberje bil kar pester, predvsem zaradi vseh ne-podjetniških obveznosti. Vseeno sem bil dokaj priden na omenjenem blogu. Kot vedno bi lahko bilo bolje.

 1. Dal sem iz delat videoposnetek na platformi FIVER, ki opisuje enega od mojih člankov na strani. Cena izdelave, je bila 25 usd, kar se mi je že v prvem mesecu povrnilo na račun Ezoic Video ads. Verjetno zato tudi višji zaslužek v Decembru na račun oglasov.
 2. Objavil sem 5 novih člankov, od tega je eden Buying intent oziroma Best….
 3. Popravil sem meni in samo arhitekturo strani, tako da lahko Google pride do vsakega članka v kar se da malo korakih.

Zaslužek december?

 • Prihodek od oglasov: 343,32 usd
 • Prihodek od Amazona: 140,65 usd
 • Strošek Jarvis, Canva in fiver videoposnetek: 63 usd
Dobiček za mesec december: 420,97 usd

Kakšna so pričakovanja in plan za Januar?

Januarja bo pričakovano manj denarja. Prihodki od oglasov namreč upadejo za vsaj 30-40%. Podjetja porabijo večino marketing proračuna v zadnjem kvartalu leta medtem kot je Januar očitno čas planiranja novih strategij. To se seveda pozna na naši denarnici. Kar pa ne pomeni, da bom spal…. 😊

 1. Upam, da mi končno uspe objaviti vsaj 6 člankov. Bil sem blizu ta mesec 😉
 2. Eno buying intent ključno besedo imam na robu prve strani. Trenutno skače od 5 – 10 mesta. Če mi jo uspe spraviti višje, se bo lepo poznalo na Amazon zaslužku.

To je to kratko in jedrnato. V Bloganju ni veliko znanosti. Dober Keyword research, veliko potrpljenja in odrekanja na začetku. Ko enkrat prilezeš do prvih nekaj dolarja na mesec, postaneš odvisen 🙈

Imaš vprašanja? Si na robu in rabiš nekoga, da te samo še malo prepriča/brcne v pravo smer? Na gumbu spodaj lahko rezerviraš 30 minut brezplačnega pogovora z mano.

Ne grizem in obljubim da bo zelo zabavno 😉😂

Januar 2022 – Blog 4 mesece v lasti

Za mano je lahko rečem 4 polna meseca upravljanja z omenjenim blogom. Z napredkom sem zelo zadovoljen in že planiram prihajajočo prodajo, ki se bo najverjetrneje zgodila septembra / oktobra 2022.

Na Januarske številke sem se predvsem psihično pripravil, da bodo slabše. Oglasi namreč dobesedno “potonejo” in prihodek upade za nekje 40%. Pri meni na srečo temu ni bilo tako 🙂

ezoic januar

Ko sicer vidite, se je prihodek od oglasov pričakovano zmanjšal a sicer za samo cca 20%. Temo je pripomoglo cca 1000 mesečnih obiskovalcev več kot pretekli mesec. Pri enem od člankov sem zelo dobro ocenil potencialni obisk in težavnost. Napisan je v celoti z Jasper AI, ki ga ne morem prehvaliti. Če ga znate pravilno usmerjati in predhodno narediti dober keyword research, boste na koncu uspeli napisati zelo kvaliteten članek.

V kolikor se strokovnjak na tem področju in uspete dodati nekaj več, kot ima konkurenca (domače slike, videoposnetke, insight nasvete), je uspeh neizbežen 😉

amazon januar

Kot vidite zgoraj, sem dosegel opazen napredek pri Amazonu, kar je tudi opazno dvignil končen dobiček in ga praktično izenačil z decembrom. Zakaj imam še veliko prostora. Povprečna vrednost izdelkov za varjenje je zelo visoka in v kolikor mi uspe določene ključne besede povezane z varilnimi aparati spraviti na vrh iskalnikov, se bo to močno poznalo na prihodku in posledično dvignili mojo bodočo prodajno vrednost v nebo.

Kaj sem naredil v mesecu Januarju?

V mesecu januarju nisem naredil prav veliko. Napisal sem 1 članek in še to na začetku meseca. Bilo je enostavno zelo veliko ostalega dela z mojim SEO svetovanjem in vodenjem spletne pohištvene trgovine.

To kar, vedno poudarjam in obožujem pri Bloganju je pasivni prihodek. Ko ti enkrat uspe pridet do omembe vrednega zaslužka, ga je relativno enostavno vzdrževat in ne zahteva pretirano veliko dela.

Predvidevam, v kolikor bi pisal 1-2 članka na mesec, bi moj prihodek ostal praktično nespremenjen nekaj naslednjih let. Seveda tu so algoritmi in ostale nevarnosti na katere nimaš vpliva. V kolikor delaš vse po pravilih ti o tem ni potrebno toliko skrbeti.

Še nekaj za vse link building navdušence: Na tem blogu nisem do tega trenutka delal nič na pridobivanju povratnih povezav. Razmišljam o tem, saj so določeni moji “money page” članki na 5/6 mestu in bi linki najverjetneje pomagali. V kolikor se lotim, bo šlo vse po pravilih in “manual outreach” strategijo.

Zaslužek januar?

 • Prihodek od oglasov: 283,91 usd
 • Prihodek od Amazona: 166,46 usd
 • Strošek Jarvis, Canva: 37 usd
Dobiček za mesec december: 413,37 usd

Oktober 2022 – blog prodan

Nisem se dolgo oglasil zaradi pomanjkanja časa a želim zaključiti ta case study s pozitivno novico in sicer blog sem prodal za 13100 usd.

Sedaj tudi uradno lahko razkrijem stran. Več TUKAJ.

Blog mi je prinesel približno 8000-10000 usd čistega dobička v obdobju 12 mesecev kar ni slabo za skoraj nič dela.

Si želite tudi vi nekaj podobnega?

Začel sem z mentorskim programom, kjer se slišiva tedensko oziroma mesečno glede na vaše potrebe in delava na vašem blogu, ki bo upam da enkrat odličen vir pasivnega prihodka.

Če te zanima več, se lahko brez obvez slišiva na 30 minutnem klicu, da ti podrobneje obrazložim kako vse skupaj poteka.