Cena blog članka za Ameriški trg? Razlike so zelo velike.

Cene za blog članke za ameriški trg se lahko močno razlikujejo. Vse je odvisno od tega, kakšno kakovost iščeš. Slej ko prej se boš srečal s tem vprašanjem, če se boš resno lotil bloganja.

Cena blog članka za Ameriški trg?

Kolikšna bo cena Blog članka, ki ti ga nekdo napiše v angleškem jeziku?

Cene blog člankov se navadno obračunavajo glede na število napisanih besed. Cene na besedo so v razponu med 0,01 centa do 0,08 centa in še več. Dolžina člankov, ki jih boš pisal, bo v razponu med 1000 in 3500 besed. Večina jih bo krajših.

Zakaj takšen razpon cen in zakaj bi sploh plačeval višje zneske? Opisal ti bom lastno izkušnjo in upam, da ti prihranim kakšen dolar na ta račun.

Priporočam za branje tudi članek Kako do pasivnega prihodka s pomočjo Bloganja in Kakšna je prava dolžina blog članka za ameriški Trg?

Prvih nekaj člankov za svoj Blog napiši sam!

Če je tvoja angleščina vsaj na povprečnem nivoju, ti svetujem, da prvih nekaj člankov napišeš sam.

S tem se ogromno naučiš. Od formiranja besedila, do kreiranja poglavij in podpoglavij. Opazil boš, kako hitro se tvoje pisanje in oblikovanje besedila izboljša.

Kar je najbolj pomembno, spoznal boš, kako se raziskuje vsebina na spletu in izdela “Outline”. Svetujem, da daš svojim bodočim piscem, kar se da natančna navodila (“Outline”) v zvezi s pisanjem člankov.

Sam naredim vedno natančen “outline”, ko kreiram naročilo za pisca oz. “freelancerja”.

Opredelim:

  • kaj naj bo naslov,
  • kakšen naj bo uvod,
  • katera so glavna poglavja,
  • katera so podpoglavja,
  • ali naj “linka” na katere od amazonovih izdelkov ali ne, itd…

Če si pridobiš lastno iskušnjo s pisanjem prvih nekaj člankov, boš lahko napisal navodila veliko hitreje, bolj natančno in pravilno.

Zaradi tega so Američani v kar lepi prednosti pred nami. Pri nas je potrebno v večini primerov, slej ko prej nekaj vložit v pisanje članka.

Nizka cena članka pomeni več problemov kot koristi : Blog Vsebina za 1 cent.

Možno je dobiti članek že za 0,5 centa po besedi, vendar je v tem primeru kakovost članka temu primerna. Večina se nas na začetku ujame v to past.

Ufff, kako je poceni. Mogoče bo pa kljub temu dobro…

Sam sem začel na platformi Fiver. Tam med pisci člankov kraljujejo Pakistanci in Indijci in konkurenca v najnižjem razredu je res ogromna.

Pakistanci in Indijci so odlični za vsebine o programiranju, vendar angleški jezik ni najboljši. Katere so pomanjkljivosti, ki jih vidim:

  • Angleščina je osnovna. Opazi se uporaba ozkega besednega zaklada. Obstaja nevarnost, da te Google obravnava kot “thin content“, ki bralcu ne daje nobene dodane vrednost ob branju članka.
  • Pogosto pri oblikovanju stavkov ni uporabljen pravilni čas, zato izgubiš veliko časa s popravljanjem.
  • Veliko je nakladanja oz. “fluff” ali “rambling”, kot bi rekli Američani. Posledično je potrebno brisati veliko teksta oz. besed.
  • Velika verjetnost je, da boš dobil “spun conten“.

Kaj je “Spun Content” oz. “Article Spinning”?

Ob raziskavi tematike najdeš veliko zanimivih člankov na neko temo. Namesto, da bi npr. s svojimi besedami povzel bistvo 10-tih člankov, ki si jih prebral in dodal nek svoj pogled na vsebino, greš dobesedno prepisovat vsebino.

Ko pisci prepisujejo vsebino, je ne prepisujejo dobesedno, ampak pri tem obračajo besede, da dobijo svoj “originalen članek”. Temu se reče “Spun content”.

Če prejeti članek daš v Copyscape, orodje za prepoznavo originalnosti, bo rezultat preverjanja pokazal, da je članek originalen.

Kar je najhujše, tisti najbolj vztrajni bodo z nekaj truda najverjetneje lahko dokazali, da si jim “ukradel” vsebino, pa čeprav ti nisi nič kriv oz. se tega nisi niti zavedal ob objavi.

Blog Vsebina za 2 centa je odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Pri plačilu 2 centa na besedo, lahko z malo sreče naletiš že na kakovostnega pisca. Za pisca iz ZDA je v večini primerov premajhno plačilo, z nekoliko več truda pa se ti ga mogoče celo lahko posreči najeti.

Od cenovno dostopnih agencij priporočam iwriter in to “elite” razred piscev. V tem razredu lahko naletiš tudi na ameriške pisce.

Ko oddaš zahtevek za pisanje članka, “iwriter” razpošlje obvestilo piscem in največkrat dobiš tistega, ki se najprej prijavi. Sam sem večinoma prejel vsaj povprečno napisan članek, včasih tudi zelo dober.

Prednost platforme je v tem, da v kolikor se ti zdi, da si prejel kakovostno vsebino, si lahko pisca shraniš. Ko potrebuješ zopet članek, lahko prioritetno pošlješ zahtevo piscu. Če ne sprejme ponudbe, gre tvoja zahteva naprej naključnemu piscu.

Cene znašajo okoli 2c na besedo, kar je odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Edini pomislek, ki ga imam, je ta, da se tudi pri “iwriterju” včasih zgodi, da kupuješ prej omenjen “Spun Content”, ne sicer nujno v celoti, lahko pa posamezne odseke.

Da si prepričan, da je “research” narejen pravilno, je potrebno iskati nekoliko dlje. Ko ga najdeš, ga ne izpusti iz rok!

Pravijo, da so kakovostni Blog pisci, ki jih najdemo, naša največja skrivnost!

Za njih se je treba nekoliko bolj potruditi, mogoče malo barantati za ceno, se morda malo bolj “finančno stegniti”, itd.

Na koncu se izplača!

Cena Blog članka za 3c po besedi zahteva že zelo kakovosten članek.

Reciva, da misliš z blogom resno in da bi rad nekoč potrkal na vrata največjih oglaševalcem, kot so Adthrive in Mediavine. Za omenjene mora biti tvoja vsebina zelo ameriška.

Američani se šalijo, da že po prvem stavku prepoznajo, če piše članek nekdo od njih. Ameriški pisec bo tudi zadel tiste prave ključne besede in povečal procent bralcev iz ZDA na tvojem blogu. Posledično to prinaša večji zaslužek.

Kje jih najdeš?

Tako kot večina drugih blogerjev, imam tudi sam največ sreče na upwork platformi. Tukaj lahko najdeš dobesedno vse vrste piscev (podobno kot pri “fiverju”), le da cena ni vnaprej znana in se lahko pogajaš.

Pisci imajo navadno urno postavko, ki jo lahko po dogovoru pretvoriš v fiksno plačilo po besedi. Je pa v tem primeru potrebnega nekoliko več truda, da prideš do pravega pisca.

Dolgo časa sem sodeloval s pisateljico iz Bolivije. Njen angleški jezik in sam besedni zaklad je bil res dober. Kar je bilo pa najbolj pomembno, dejansko je delala svojo lastno raziskavo za vsak članek, ki sem ji ga dal v pisanje. Ceno sva imela 2,5 centa na besedo.

NAMIG: Ko objaviš “job”, da iščeš pisca, ga daj v “private”, da ga drugi ne vidijo. Nato filtriraj na tiste pisatelje, ki se ti zdijo primerni in jih povabi, da se prijavijo na tvoj razpis dela – “job”, ki si ga objavil. Med tistimi, ki se prijavijo, izberi najustreznejšega. Predhodno se seveda v “messengerju” dogovori o vseh podrobnostih.

Cena Blog članka za 3c po besedi mora biti že zelo kvalitetna.

Pred kratkim sem se uspel dogovoriti za sodelovanje z Američanko, ki je ravnokar diplomirala in ji veliko pomeni začetni zaslužek. Dogovorila sva se za 3c na besedo. Za ta denar lahko že najdeš kakovostne pisce. Če prekineva sodelovanje, bom verjetno z malo truda našel zamenjavo za isto ceno. To je tudi moj maksimalni znesek, ki sem ga pripravljen plačati.

IMEJ V MISLIH

Teh 3c po besedi hitero nanese 60 $-100 $ po članku, zato takšno ceno priporočam takrat, ko boš točno vedel, kaj hočeš in bil prepričan, da to kar pišeš ni konkurenčno (si dobro opravil analizo ključne besede in kasneje optimizacijo spletne strani). Edino tašen pristop ti bo dolgoročno prineslo visoko uvrstitev na spletu in posledično pasivni prihodek. V nasprotnem primeru se boš lahko soočil z jamo brez dna.