O meni

KDO ZA VRAGA JE TILEN?

tilen spletni tecaj pasivno

Rodil sem se v Brežicah. Saj ste že slišali za „Brežice, moje mesto“? Majhno mesto na vzhodu Slovenije, ki ga moraš imeti rad, zaradi njegove posebne lege ob dveh rekah, pisane kulturne mešanice njenih prebivalcev, skrivnostnega pečata zgodovine, ki ga zaslutiš v gradu, ki te pozdravi na samem vhodu v mesto in, kdo še ni slišal za brežiški vodovodni stolp…

Tako imam v spominu, da sem večino svojih mladih let dokaj neuspešno iskal smisel in samega sebe znotraj tega mojega mesta. 🙂

Rad sem imel šport in tekmovalnost, se mi pa zdi, da sem težje prenašal poraz in zato nisem zbral dovolj vztrajnosti za kaj več kot dobro uvrstitev na šolskih in morda kakšnem regijskem tekmovanju.

Zelo rad sem tudi risal in zlasti sem bi zelo ustvarjalen pri pripravi „plonkanja“. Mama mi je vedno rekla, da bi se v tem času lahko že vse naučil na pamet.

No, pa mi je le uspelo končati gimnazijo, potem pa nisem imel še nobene prave vizije, zato sem se zaposlil v očetovem podjetju. Podjetništvo, s katerim se je oče ukvarjal, me ni zanimalo, čeprav sem ves čas razmišljal samo o tem, kako bi s čim manj napora zaslužil čim več.

No, roko na srce, to počnem tudi danes. 🙂 In nisem se sploh zavedal, da je to kljub zanikanju, moja skrita podjetniška motivacija.

Po moji presoji, moja začetniška plača ni bila „očetovska“, bila je brez „očetovskega“ dodatka, enaka kot za vse ostale zaposlene, kar sem očetu takrat močno zameril, danes pa sem mu za to hvaležen. (ne mu povedat) Ta jeza me je pripeljala do tega, da sem v življenju naredil prvič korak v smer, ki sem si jo sam začrtal.

DRUŽINA IN Pot do lastnega podjetja

Postopno je v meni dozorela želja po uresničevanju lastne vizije, zato sem se odločil za šolanje ob delu in ga končal, tik preden se je rodil moj prvi sin Liam. Postal sem diplomirani dizajner za notranjo opremo.

Faks mi ni bil toliko pomemben zaradi znanja, kot zato, ker mi je dal zelo pomembno življenjsko iztočnico in spoznanje, da sem vreden toliko, kolikor se sam cenim in da imam vse, kar potrebujem, da lahko uresničim kakršnekoli svoje sanje. In moje sanje so v veliki meri povezane z mojo potrebo in željo po svobodi.

Za neskončno podporo in osebnostno rast se v veliki meri lahko zahvalim ljubezni mojega življanje Vesno, s katero imava danes dva prečudovita sinova. Liam in Noa.

Družina mi pomeni VSE in je edini motivator mojega početja. Želim si, da bi otroci počeli to, kar jih veseli in ne tega, kar bi morali!

Skozi faks sem Spoznal, da obstaja svet izven okvirjev Alplesa, Sveje, Marlesa, Garanta in Gorenja, ki so takrat kraljevali v vseh salonih pohištva po Sloveniji. Težko sem razumel, kako lahko saloni v Sloveniji na razdalji sto metrov, prodajajo isto pohištvo, ob tem pa se proizvajalci pritožujejo, da se dogajajo „dumpingi cen“.

Tako sem počasi zbral dovolj poguma, da sem si upal zakorakati proti svoji svobodi in začeti z uresničevanjem svoje vizije. Ustanovil sem svoje podjetje!

S pomočjo prijatelja Roka, ki danes uspešno vodi stran (Gumer), sem leta 2010 izdelal spletno pohištveno trgovino Opremisidom , ki jo vodim še danes.

Moja vizija je je bila in še vedno je zelo jasna: pripeljati kvalitetno, drugačno in cenovno dostopno pohištvo . Vedno sem iskren do kupca in ga ne zavajam z namišljenimi popusti.

Še danes se spomnim prvega kupca in kaj je kupil. 🙂

Vztrajnost, Pogum in Optimizem

Na vsakem začetku rabiš:

  • Pogum, da se odtrgaš od varne zaposlitve, ki ti nosi vsakdanji kruh in se vržeš v nestabilno, a zelo zanimivo podjetniško okolje,
  • Optimizem, ki te na začetku spremlja skozi najtežje trenutke na tvoji poti,
  • Vztrajnost, da lahko iz dneva v dan ponavljaš ene in iste procese, tudi če na začetku še ne vidiš luči na koncu tunela.

V moje primeru sem potreboval vztrajnost za vnašanje izdelkov v spletno trgovino, kar sem počel tudi 10-12 ur na dan. Sedaj jo potrebujem pri blogu v prvih šestih mesecih za pisanje blog člankov, ko ne vem, če bodo uspešni ali ne.

V podjetništvu se nič ne zgodi iz danes na jutri. Ni takojšnjega zaslužka.

LEPO JE BITI PODJETNIK

lepo JE biti podjetnik

Zlasti na začetku podjetniške poti so stresni trenutki, dokler se vse skupaj ne utiri, da začneš služit. Potem spoznaš, zakaj je lepo biti podjetnik.

  • Odgovarjaš samo državi – Nimaš nekoga, ki brusi ego nad tabo.
  • Urnik dela določaš ti – V mojem primeru se je v začetku razvoja spletne trgovine Opremisidom rodil Liam, moj najstarejši sin. Bilo mi je zelo pomembno, da preživim kakovosten čas z družino, zato sem zjutraj odgovarjal na maile, tekom dneva preživljal čas z družino, zvečer pa opravil ostale potrebne stvari v povezavi s podjetjem. So bili dnevi, ko sme delal 12 ur in dnevi, ko nisem delal nič. Če si redno zaposlen, si takšne prilagoditve delovnega časa ne moreš privoščiti.
  • Za vse kar zaslužiš ali izgubiš, si sam odgovoren – Odličen občutek je, ko sam odločaš o denarju, ki ga zaslužiš. Ga daš na račun ali pa ga vložiš v podjetje za potrebe razvoja. Prepričan sem, da v kolikor ravnaš preudarno, ni nobenega razloga, da ti ne bi uspelo!
  • Danes lahko vse procese maksimalno avtomatiziramo in v kolikor želimo, smo minimalno prisotni pri dnevnih rutinskih opravilih. To je eden od glavnih razlogov, zakaj sem se sploh vrgel v bloganje, SEO in affiliate marketing.

Ne morem poudariti koliko je pomembna avtomatizacija procesov!

Slednje sem na žalost spoznal zelo pozno in sedaj vanjo vlagam ves svoj prosti in poslovni čas.

Moj moto je vedno bil: Delaj MANJ, da zaslužiš VEČ!

Danes sem solastnik očetovega podjetja Lagea. Združila sva interese in znanje, da bi dosegla Win-Win situacijo za oba. On je potreboval nekoga za maloprodajo, sam pa investicijski vložek v salon pohištva in razvoj spletne trgovine in danes Opremisidom iz meseca v mesec podira lastne rekorde.

Da pa se ne bi utapljali v lastnem delu in napredku, usmerjamo svoja prizadevanja v avtomatizacijo procesov in s tem zmanjševanje vsakodnevnega “ročnega dela” .

V času združitve svojega podjetja z očetovim, sem se ogromno naučil, tako na poslovnem kot osebnem področju. Naučil sem se, kako voditi ekipo zaposlenih, kako uspešno organizirati poslovne procese in kako jih avtomatizirati .

V privatnem življenju pa sem spoznal, kaj so moje prioritete, vrednote in kaj si resnično želim v prihodnosti.

Kaj je moja vizija in želja za prihodnje?

V prodaji, vodenju salona in spletne trgovine sem vedno užival. Res pa je, da mi vse to vzame ogromno časa in predvsem moram biti nenehno prisoten v salonu in na računalniku.

Ponovno sem se ujel v ritem predpisanega urnika, zato sem začel iskati nekaj, kar bi mi vzelo zelo malo časa, kar bi lahko počel ob trenutnem delu in kar ne potrebuje veliko investicije. Vse to sem našel v bloganju in SEO optimizaciji in affiliate marketingu.

Ob zaslužku svojih prvih tisoč eur pasivno, sem vedel, da je to nekaj, v kar moram vložiti ves svoj prosti čas in energijo. Poznam blogerje, ki služijo 100.000 in več dolarjev na mesec. Zakaj ne bi tudi jaz?

Mogoče bo zvenelo “pocukrano”, začel sem tudi razmišljati o tem, kako bi lahko prenesel svoje navdušenje in izkušnje s podjetništvom na druge mlade, ki si želijo poiskati izhod iz „klasičnega“ dela, ki jim morda ne ustreza.

Najbolj dragocen čas je čas, ki ga preživimo z ljudmi, ki nam pomenijo največ. Klasična oblika dela tega v večini primerov ne omogoča.

Če še nisi, se obvezno prijavi na moje novičke. Čaka te ogromno uporabnega znanja + Darilo ali 2,3…

Prijavi se Tukaj!

* S Prijavo se strinjaš, da ti občasno pošljem veliko uporabne vsebine na temo Bloganja. Odjaviš se lahko kadarkoli.